Tegenwoordig koop je voor niet al te veel geld al een ananas. Als deze nog aan de groene kant is, kun je 'm tijden bewaren. Een overrijpe ananas van de markt is vaak voor een appel en een ei (bij wijze van spreken, natuurlijk) mee te nemen. En dat zo'n ananas overrijp is, maakt meestal niks uit. Het vruchtvlees binnenin móet zacht en sappig zijn en persoonlijk vind ik deze 'overrijpe' exemplaren meestal mét van de betere.
Schillen: zorg voor een scherp (!) mes; snijd 'kop en kont' van de ananas en snijd in de lengte de schil er in repen af, zodat de 'ogen' er nèt vanaf zijn; de ontblote ananas in de breedte in plakken snijden; en deze van de harde kern ontdoen (facultatief).
Schillen: zorg voor een scherp (!) mes; snijd 'kop en kont' van de ananas en snijd in de lengte de schil er in repen af, zodat de 'ogen' er nèt vanaf zijn; de ontblote ananas in de breedte in plakken snijden; en deze van de harde kern ontdoen (facultatief).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten