Ricotta met grijze garnaaltjes, beetje peper en zout, fijngehakte rucola, stukjes knoflookstengel en pijnboompitten. Dat moet de vulling worden van de éérste ravioli die we zelf gaan maken. Spontaan aan onze fantasie ontsproten na doorzoeking van de koelkast.
De pasta is snel genoeg gemaakt. Met pastameel van DeCecco (Delhaize). Gemaakt van griesmeel, zoals dat blijkbaar hoort. Mijn lief gebruikt 3 eieren en 1 eierdooier op 300gram meel, voegt dille toe en met behulp van de geliefde pastamachine verschijnen al snel keurige lappen elastische pasta.
Niet dat de ravioli's makkelijk uit de mat komen, hoor, hoewel deze toch echt rijkelijk met olijfolie is ingevet. Een beetje prutsen is geboden (een béétje prutsen? lees: flink op het aanrecht kloppen en met een mes peuteren).
Maar de gekookte ravioli smaakt erg goed.
Maar de gekookte ravioli smaakt erg goed.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten