Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

07 januari 2008

Zoetzure wortelsalade

Bijzonder om er achter te komen dat er altijd wel één recept is wat je kan maken, wanneer er één of twee produkten thuis onvers liggen te worden. Voor een half-vol (positivisme, een belangrijk goed) blikje tomatenpuree en een bundel (B) verrimpelende bospeen, vond ik dit recept voor zoetzure wortelsalade:

Gesnipperd uitje fruiten in wat olie (geen olijfolie). Dan knoflook, sambal, kerriepoeder en tomatenpuree erbij, waarna azijn, water en wortelschijfjes. Het geheel aan de kook brengen en de wortel garen. Vervolgens suiker, gembersiroop en blokjes rode paprika erdoorheen roeren en het sausje binden met wat aardappelzetmeel of maïzena. In schone potten scheppen en je hebt een pittig, zurig, licht zoetig, maar vooral kruidig bijgerecht (of culinair cadeautje).

Alleen... ik vind het niet lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen