Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

05 december 2007

Tomatenprutje

Een klassieker die in mijn ouderlijk huis vaak op zaterdagmiddag verscheen. Mijn moeder verklaarde zaterdag steevast tot "makkelijke dag" en er werd, anders dan doordeweek, geen Hollandse pot gekookt; er kwam brood op tafel met 'iets warms' (dit werd uiteraard op zondag meer dan goed gemaakt met een luxer diner als rollade ofzo). Op zaterdag rond een uur of vier, vijf, dus soms worstenbroodjes (met mayo: mmmm), soms hamburgers (van Mora, met gebakken uienringen en ketchup) en vaak deze 'tomatenprut'. Vol groente, snel klaar en goed vullend. Ideaal voor het uitgaan dat volgde.

Recept (voor 1p)
Snipper een grote ui en bak deze in een weinig boter op middelhoog vuur in ca. 5 minuten glazig. Snijd ondertussen twee of drie (roma)tomaten in stukken en voeg deze toe aan de ui in de koekenpan. Laat de tomaat zachtjes sudderen (ca. 10 minuten) tot ze stuk gekookt is en er een zachte brij ontstaat. Het vuur hoog zetten. Eén ei boven de pan breken en het geheel al roerend snel garen. Serveren op twee sneetjes brood, met een augurkje en zilveruitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen