Rotterdam is dé smeltkroes van Nederland met zo'n 60% allochtone bevolking. Een stad zó rijk aan diverse culturen moet een fantastisch kookboek kunnen opleveren, zou je denken, en dat ís ook zo! Het "Rotterdams kookboek" (€27,50) beschrijft de culinaire en persoonlijke achtergronden van de twaalf grootste bevolkingsgroepen in R'dam, de winkels (toko's) waar de boodschappen worden gedaan en de produkten die gebruikt worden.
Mét natuurlijk de recepten van hun favoriete gerechten!!
We hebben het dan over de Nederlandse keuken, de Chineze, de Nederland-Indische, de Hindoestaans- Surinaamse, de Creoolse, de Turkse, de Antilliaanse, de Kaapverdiaanse, de Eritrese, de Iraanse, de Marokkaanse, de Italiaanse en de Joodse keuken. Gelardeerd met bijzonder menselijke foto's van de gezinnen in winkel en keuken en rond de eettafel.
512 pagina's dik.
NB: het "Amsterdamse" en "Haagse kookboek" zijn standaardwerken op het gebied van de traditionele Nederlandse keuken.
Mét natuurlijk de recepten van hun favoriete gerechten!!
We hebben het dan over de Nederlandse keuken, de Chineze, de Nederland-Indische, de Hindoestaans- Surinaamse, de Creoolse, de Turkse, de Antilliaanse, de Kaapverdiaanse, de Eritrese, de Iraanse, de Marokkaanse, de Italiaanse en de Joodse keuken. Gelardeerd met bijzonder menselijke foto's van de gezinnen in winkel en keuken en rond de eettafel.
512 pagina's dik.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten