Voor een divers kaasplankje reken je op ongeveer 30 gram kaas per persoon en uiteraard maak je een eigen keuze uit uiteenlopende kazen; bijvoorbeeld een geitenkaas, een witschimmel, een blauwschimmel, een oude kaas en een roodkorst. Bij de kaasplank kun je allerhande andere dingen serveren die goed samengaan met kaas, zoals: verschillende broden (noten-, zaden-, volkoren), honing, (gedroogde) vruchten als dadels, vijgen, druiven; kweepeerpasta (gaat zeer goed samen met schapenkaas en harde kazen), salami, ham of andere charcuterie, mosterd.
Snelle dadelsalsa voor bij een kaasplankje:
Meng ontpitte, fijngesneden dadels (250g) met rasp en sap van één citroen, fijngehakte walnoten (50g) en fijngesneden verse basilicum (2el). Laat dit eerst een kwartiertje staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Snelle dadelsalsa voor bij een kaasplankje:
Meng ontpitte, fijngesneden dadels (250g) met rasp en sap van één citroen, fijngehakte walnoten (50g) en fijngesneden verse basilicum (2el). Laat dit eerst een kwartiertje staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten