Het langverwachte moment is daar: ik heb de champignons als "groot genoeg" beoordeeld om van hun champignonbed af te draaien (lees: te oogsten) en ik ben zeer benieuwd - als níetchampignonliefhebber - hoe de smaak zal zijn. Want meestal is het zo dat het verse produkt nèt van het land, een stuk smaakvoller is dan zijn supermarktneefje.
Het losdraaien gaat nog redelijk stug, maar dan schiet de champignon los en ik kan er vijf oogsten (aangezien de doos €7,99 kostte, kun je eenvoudig uitrekenen dat van 'goedkoop' hier nog absoluut géén sprake is...) De champignons zijn veel steviger dan de variant die ik ken uit de winkel en bij doorsnijden blijkt dat het aantal sporen geringer is en bovendien véél rozer van kleur. Verder de gebruikelijke, typische, stevige champignonsmaak. De champignons zijn heel heel wit maar verkleuren eerder dan de gekochte versie naar een ingedroogd bruin.
Míjn champignonbed ziet er weliswaar niet uit zoals deze:
Het losdraaien gaat nog redelijk stug, maar dan schiet de champignon los en ik kan er vijf oogsten (aangezien de doos €7,99 kostte, kun je eenvoudig uitrekenen dat van 'goedkoop' hier nog absoluut géén sprake is...) De champignons zijn veel steviger dan de variant die ik ken uit de winkel en bij doorsnijden blijkt dat het aantal sporen geringer is en bovendien véél rozer van kleur. Verder de gebruikelijke, typische, stevige champignonsmaak. De champignons zijn heel heel wit maar verkleuren eerder dan de gekochte versie naar een ingedroogd bruin.
Míjn champignonbed ziet er weliswaar niet uit zoals deze:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten