Verwarm de oven voor op 175°C. Strooi 250g gemengde, ongezouten noten (of gewoon lekker 250g cashewnoten) gelijkmatig uit op een bakplaat en schuif deze 10 minuten in het midden van de oven om de noten te roosteren.
Mix in een metalen kom of bakblik 1el grofgesneden (verse) rozemarijn, ¼tl cayennepeper, 1 volle tl donkerbruine basterd- suiker en 1 volle tl fijn zeezout door elkaar. Smelt ½ el roomboter op zacht vuur en roer die met een vork door het kruidenmengsel. Schep nu de warme noten erdoor. Even goed roeren en schudden, laten afkoelen, overdoen in een gezellige schaal en aanvallen maar:
(Bron: "The Dutchman's kitchen, een culinair verlangen naar Nederland" Dirk-Jan Zonneveld, Unieboek, 2006)
(Bron: "The Dutchman's kitchen, een culinair verlangen naar Nederland" Dirk-Jan Zonneveld, Unieboek, 2006)
Een van mijn favoriete recepten en leuk om kadoo te doen met recept en in een leuk bakje.
BeantwoordenVerwijderenJe kunt ook nog de kruidenmix zonder gesmolten boter in een zakje erbij doen.
Een makkelijk recept met goed resultaat