Ik vind SOS Piet leuk. Ik vind SOS Piet vooral leuk als door zijn toedoen gerechten lukken die voorheen de plank nog wel eens mis sloegen. In de aflevering van vorige week maakte Piet Huysentruyt zoete popcorn. Want hoewel dit zóóó simpel lijkt (popcornmaïs in een hete pan en deksel erop), ís het dat niet. Want je moet meer olie in de pan doen dan je denkt (of wilt) en deze olie moet heter worden dan je denkt (of doet). Dàn pas mag de maïs erbij en direct ook de suiker (voor -duh- zoete popcorn). In ons geval, als creatieve uitprobeerders, ook nog 1tl 5spicepowder.
Blijkbaar moet je ook niet tevéél suiker toevoegen, want deze koelt de olie af, waardoor de maïs minder popbaar is. Bovendien kan de hete karamel makkelijk verbranden, wat een bittere bijsmaak geeft aan de popcorn. Maar als alles goed gaat; énorm geinig om te doen.
Blijkbaar moet je ook niet tevéél suiker toevoegen, want deze koelt de olie af, waardoor de maïs minder popbaar is. Bovendien kan de hete karamel makkelijk verbranden, wat een bittere bijsmaak geeft aan de popcorn. Maar als alles goed gaat; énorm geinig om te doen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten