Wanneer we gaan picknicken of een buffet organiseren, maak ik steevast deze "Turkse rijst met perziken". Feitelijk is het geen rijst, maar orzo, een pasta; en het is ook vast niet 'Turks' (maar Grieks ofzo); maar ik koop het bijna altijd in Turkse toko's en dus noem ík het "Turkse rijst".
De truc heb ik afgekeken van een voormalig vriendje eind jaren '90. Je kookt genoeg rijstpasta voor 2p. gaar in ruim kokend water (ik voeg nooit zout toe) en snijdt ondertussen een zestal perziken uit blik (op halfzware siroop) in stukjes. De rijstpasta afspoelen onder koud water en voordat ze als één blok aan elkaar plakt, de perzikstukjes erdoor mengen (eventueel met een weinig van de siroop). Je kan het gerecht gerust koud laten worden; liever zelfs! Héél fris dus, beetje zoet maar niet overheersend en langer houdbaar zonder koeling. Ongelooflijk snel klaar, voedzaam voor een heel leger mensen (afhankelijk natuurlijk van de gebruikte hoeveelheden) en gewoon, wel lekker.
De truc heb ik afgekeken van een voormalig vriendje eind jaren '90. Je kookt genoeg rijstpasta voor 2p. gaar in ruim kokend water (ik voeg nooit zout toe) en snijdt ondertussen een zestal perziken uit blik (op halfzware siroop) in stukjes. De rijstpasta afspoelen onder koud water en voordat ze als één blok aan elkaar plakt, de perzikstukjes erdoor mengen (eventueel met een weinig van de siroop). Je kan het gerecht gerust koud laten worden; liever zelfs! Héél fris dus, beetje zoet maar niet overheersend en langer houdbaar zonder koeling. Ongelooflijk snel klaar, voedzaam voor een heel leger mensen (afhankelijk natuurlijk van de gebruikte hoeveelheden) en gewoon, wel lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten