Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

09 januari 2010

Spijsbanket

Officieel hebben de koekjes geen naam, geloof ik; alhoewel opge- spoten kransjes amandelspijs met een nadien vervaardigd hart van suikerglazuur ook wel eens paleisbanket worden genoemd. Echter... déze zijn helemaal niet gemaakt van amandelspijs. Maar van pompoenspijs! En ookal ziet het deeg er daardoor vies uit als verlepte spinaziestamppot, de koeken zijn knaaierig, smeuïg en heerlijk. De spijs is gemaakt van gemalen pompoenpitten (zo te koop in Duitsland of zelf te malen - met toevoeging van een halve eetlepel bloem - in een keukenmachine).

Recept
Vermeng 100g gemalen pompoenpitten met 100g fijne kristal- suiker, de zest van 1 schoongeboende biologische citroen, een mespunt gemalen vanille en 2 kleine eieren (of 1 hele grote). Voeg 30ml (2el) water toe en roer er dan beetje bij beetje 10ml extra vierge olijfolie doorheen. Het beslag mag niet te dun zijn, maar ook niet te dik.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en beleg dit met velletjes ouwel (eetpapier). Spuit, op het eetpapier, het deeg in kransjes op. Bak het banket 7 tot 10 minuten in een voorverwarmde hete oven van 200°C. Let op dat de koeken niet té bruin en gaar bak- ken, want dan zijn ze na afkoelen te krokant.

Uit de oven verharden de koeken nog enigszins. En als je je kunt bedwingen, kun je het banket best een paar dagen bewaren in een plastic zakje of afsluitbare trommel. Net een bitterkoekje met ver- fijnde zoete pompoenpitsmaak. Toppertje!

Zou dit ook lukken met kokosrasp?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten