Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 januari 2010

Scherp zoetzuur van komkommer

Als fris (bedoeld) bijgerecht, snijd ik in een opwelling de resterende komkom- mer uit de koelkast, in halve maantjes en kook deze volgens onderstaand re- cept (uit Favorieten uit de vaderlandse keuken) in een mengsel van appelazijn, suiker en geurige blaadjes. Het wordt een pittig zoetzuur, wat zéker niet voor watjes (zoals ik) bedoeld is. En dat terwijl ik de voorgestelde hoe- veelheid sambal oelek minstens gehalveerd heb van vier naar an- derhalve eetlepel. Ik bedoel; víer éétlepels sambal op anderhalve komkommer... Wie overlééft dat?!?

Gelukkig is het dappere lief wél erg blij met de komkommer'verfris- sing'. Omdat hij 1. in één klap weer wakker is en 2. het een smakelij- ke manier vindt om de zilvervliesrijst weg te werken!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen