Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 januari 2010

LEF

Er zit verder nog helemaal niemand als wij binnenkomen bij LEF (Dommer van Poldersveldtweg 71, Nijmegen), maar dat drukt de pret allerminst; aangezien de huiselijke sfeervol verlichte 'eetka- mer' en het goedlachse personeel ons welkom heten. Sowieso fijn dat er een restaurant ópen is op maandag (dinsdag wel gesloten), want daar schort het in Nijmegen nog wel eens aan...

Op de LEFmenukaart geen al te buitenissige creaties en de verrassende twist blijkt hier sowieso in de bijgerechten te zitten: romige gegratineerde pu op warme rilette van eend (groot voorgerecht €8,50) en verrukkelijk gekarameliseerde witlof onder 6 zachte coquilles (hoofd €17,50). Leuk dat je, op de juiste plek gesitueerd, récht de keuken in kunt kijken. Maar alle houten stoelen lijken lekker te zitten en zijn prachtig gemaakt.

De aangeboden amuse bestaat uit vers brood, huisgemaakte chips, grote olijven en Mexicaanse aïoli. Voor het nagerecht is er keuze uit evenzoveel desserts (vier). Dat is míj wat aan de magere kant, maar gelukkig vormt het bord friandises (€2,50) bij de kop hete Rituals thee een prettig 'grand' dessert (praline van witte chocola- de; jasmijnmousse met meringue; roomboterkletskop; crumble en een hazelnoottruffel). Alleen op de wc is het (te!) koud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten