Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 januari 2010

Kruidnagel aan iemand zijn doodkist

Voor de Daring Bakers uitdaging van deze maand (de wàt?!) moest ik op zoek naar di- verse soorten glutenvrij meel en dus was ik weer eens in Oriental op de vermaarde A'damsestraatweg. Behalve tapiocameel en gierstmeel vond ik daar ook gedroogde kruidnagel (€1,79), maar vreemd genoeg helemáál niet als de welbekende 'spijker- tjes', maar als grijsbruine rugbyvormige peulvrucht. De tekst op de verpakking:

Dried Cloves (Cho-Goh) - Gedroogde Kruidnagel - Clavero Seco - Getrocknete Clove - Clous de Girofle Séché
Ingrediënten: kruidnagel (113g)


Je zou verwachten dat diegene die met zoveel toewijding 't woord kruidnagel in zes verschillende talen op de verpakking zet, ook best uit had kunnen zoeken dat dit helemaal geen kruidnagel ís!! Say what?! Ik moest zelf ook even zoeken, maar dit is zwarte karde- mom (en daarom heet het toko-wíjzer)! Hahaha.

3 opmerkingen:

  1. Haha, wat leuk dat je dankzij de Tokowijzer nu weet dat het zwarte kardemom is! Ik snap niet dat er anno 2010 nog steeds van die rare fouten in vertalingen nodig zijn, maar ik ben bang dat we er voorlopig nog niet vanaf zijn. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah, kom je zelf blooperen/ons wijzer maken tijdens de AvatarPicknick, 12 september? Ook helemaal welkom zonder buffetbijdrage, maar liever nog met!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het adres van de tokowijzer is veranderd! Je vindt het nu op http://www.tokowijzer.nl/zwarte-kardemom

    BeantwoordenVerwijderen