Onlangs had ik opeens het lumineuze idee om een kringloopwinkel in Utrecht te zoeken (in het jaar dat ik hier nu woon heb ik er nog niet één van binnen gezien); dus toog ik op pad en speurde de stad én de provincie (link) af naar goed(kop)e boeken. Uiteraard met gróót succes en ik kwam met volle achterbak terug (gelukkig was er nog ruimte in de Billy).
Voor €1,20 werd bovenstaand kookboek aan het (reeds uitgebrei- de) repertoire toegevoegd. Het is een beetje een onooglijk geval, uit 1997, wat ik zeker níet voor de hoogstaande kwaliteit van de tekeningen kocht. Sterker nog; dit boekje bevat - zéér tegen mijn goesting in - niet één foto. Wat centraal staat in dit kookboek is de unieke verzameling traditioneel Nederlandse gerechten (erwten- soep, gehaktballen met jus, Haagse bluf, hachee, kapucijners met spek en pekelvlees, kip in kerriesaus, ossenstaartsoep, rijstebrij, zoetzuur van komkommer, etc), met de juíste receptuur en een guitig voorwoord. Feest van herkenning en waardevol naslagwerk.Samengesteld door Florine Boucher, culiniste voor o.a. het NRC.
Jaaa! Die heb ik oeverloos uit de bieb gesleept! Geweldig boek, recepten die gewoon wérken! Goede keuze!
BeantwoordenVerwijderenIk vond 'm óók erg goed. En heb het boek trouwens meteen gebruikt om 'de echte' hachee te maken.
BeantwoordenVerwijderen