Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 januari 2010

Coop

Wat vreemd dat de winkels van supermarktketen Coop (spreek uit: Ko-op) met verschillende logo's naar voren komen: oranje versus blauw-rood. Dit lijkt stelselmatig te gebeuren. Zegt dat iets over de winkel?

In studentenstad Nijmegen (waar er, naar ik heb begrepen, per 4 studenten 1 café in de stad aanwezig is) ligt de Coop op een strate- gische plek in een winkelcentrum midden tussen de Molenstraat en de Ziekerstraat (Passage Molenpoort 28). Dit is dan ook bij uit- stek een plek om je studentikoze avondmaal bij elkaar te komen scharrelen, maar biedt de Coop misschien ook meer?
Persoonlijk ben ik al bij binnenkomst compleet overweldigd door het schijnbaar eindeloze aanbod op de broodafdeling; hoewel in tweede instantie opvalt dat naast de verse broden tevens de luxe koeken, afbakproducten en het gebak hier uitgestald liggen. Daar- na volgen een aantal verrijdbare koelbakken met pittige kortings- acties: drie Goedemorgen! halen, twee euro betalen; vier pizza's van Wagner voor €5 en kipfilet in de actie (€4/kg).


De hele winkel is voorzien van veelal ruime wandelpaden en biedt de klant een heerlijk uitgebreid assortiment. Exoten en import zijn goed vertegenwoordigd en daarbij esthetisch fraai uitgestald in de hoek tussen de (ookal flink gevulde maar evenwel overzichtelijke) kaas-en vleesversafdeling. Het aanbod bio is doorgegroeid naar 'n compleet eigen gangpad, waar behalve ahornsiroop (voorheen en- kel vindbaar in de natuurvoedingswinkel) ook lijnzaadolie, muesli- koeken van BakkerBolhuis en babybioproducten te koop liggen. Tussen de zakken chips van Lays liggen alle vier de varianten van concurrent Croky. Er is hier keus te over. De winkel is schoon. Het personeel hulpvaardig. De aanbiedingen zijn aanlokkelijk. Ja, fijne supermarkt!
Jammer alleen, dat ik voor de pakjes drinkontbijt bij de kassa toch drie keer de gewone prijs moet afrekenen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten