Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 januari 2010

Eierkoeken met sukade

Met een zakje eierkoekenmix (€2,55) van De Windotter, tover ik zonder ook maar één ei toe te voegen (een beetje water en wat dubbelkoolzure soda volstaan) een eierkoekdeeg tevoorschijn. In een opwelling hak ik een stuk gekonfijte cederappelschil in blokjes om een tiental minuten later geurige luchtige bolgerezen zachte eierkoeken met sukade uit de oven te halen. Góed idee!

2 opmerkingen:

  1. Leuk, dat er nog eens iemand iets met sukade doet! Aan de gebakskraam in Apeldorp kun je zelf geen oliebol meer met sukade bekomen, omdat heel Nederland daar inmiddels van lijkt te gruwen. Het wordt dus hoog tijd voor die voortgezette 'smaaklessen' van minister Verburg...!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik persoonlijk ben dól op sukade. Bij de Appie verkopen ze het alleen rond O&N, maar in de Duitse supermarkt kun je je hart ophalen met óók gekonfijte sinaasappelschil, bijvoorbeeld. Maar ik koop mijn sukade op de (verder verschrikkelijke) Utrechtse Bazaar, waar in hal 1 een hele goede voedselmarkt is ingericht. Vers gekonfijte cederappelschil ligt hier 'in complete schilhelften' voor €1,25/100g te koop.

    BeantwoordenVerwijderen