Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 januari 2010

Donald Duck Kookboek

De bibliotheek van Utrecht heeft een belachelijk aantal kookboe- ken in de rekken staan (véél, dus) en dan zijn er in de kelder nog méér kookboeken te vinden op de kinderafdeling. Daar pluk ik dit, in samenwerking met het inmiddels ter ziele TIPCulinair samenge- stelde, Donald Duck Kookboek uit. Een nogal dikke en grote (25x 25cm) blauwe hardcover.
Sowieso is dit boek heerlijk leesvoer (letterlijk), want tussen de 50 recepten, opgedeeld in vijf hoofdstukken (voorafjes; hoofdgerech- ten; toetjes; koekjes en taart; drankjes), zitten ook een aantal korte en langere DDstrips, speciaal over eten.

De gerechten zijn duidelijk bedoeld voor beginnende koks, maar de diversiteit is groot en bovendien wordt in de meeste recepten een behoorlijk aantal groente voorgeschreven. Geen stap-voor- stap plaatjes. Wél complete beschrijvingen en natúúrlijk heel erg aantrekkelijke titels: Willie Worteltjestaart; Guus Gelukkoekjes; Torteltaart; Vrekkenfriet; Goofy's Superpuree; Heksenhapjes en mijn persoonlijke favoriet: Kwik, Kwek en Kwakworsten.

Leuk om zo af en toe inderdaad uit de bieb te lenen, maar voor dit kinderloos huishouden niet echt een boek om thuis in de kast te hebben staan (ik heb de stripjes namelijk al uit).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten