Witte asperges dun schillen, de houten uiteindes eraf snijden en vervolgens met schil en al in heet water beetgaar blancheren. De asperges verwijderen en in stukken snijden, maar de schillen in het kookvocht bewaren en hier een tablet groentebouillon aan toe- voegen. De schillen eruit zeven.
In een (gewone) pan een gesnipperd uitje fruiten in een scheut olijfolie en daar na enkele minuten een fijngesneden teen knoflook (of 2) aan toevoegen. Als de ui glazig ziet, arboriorijst enkele minuten laten meebakken op middelhoog vuur. Dit afblussen met een volle soeplepel aspergegroentebouillon. Gedurende een twintigtal minuten, steeds door toevoegen van een enkele lepel bouillon, de rijst op zacht vuur garen (lees hier het feitelijke recept). Dille toevoegen. En de stukken asperge, grofgesneden rivierkreeftenvlees, een lenteuitje in ringen, (Parmezaanse) geraspte kaas, amandelschaafsel en nog meer dille. Serveren met blokjes avocado.
In een (gewone) pan een gesnipperd uitje fruiten in een scheut olijfolie en daar na enkele minuten een fijngesneden teen knoflook (of 2) aan toevoegen. Als de ui glazig ziet, arboriorijst enkele minuten laten meebakken op middelhoog vuur. Dit afblussen met een volle soeplepel aspergegroentebouillon. Gedurende een twintigtal minuten, steeds door toevoegen van een enkele lepel bouillon, de rijst op zacht vuur garen (lees hier het feitelijke recept). Dille toevoegen. En de stukken asperge, grofgesneden rivierkreeftenvlees, een lenteuitje in ringen, (Parmezaanse) geraspte kaas, amandelschaafsel en nog meer dille. Serveren met blokjes avocado.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten