Voor €1,89 koop je bij de Albert Heijn een zak wilde spinazie van 400 gram, gewassen in ijswater. Het is een groente die ik voorheen enkel occasioneel kon vinden in de toko, maar die zich perfect leent voor een salade (grotere stengels en dikke nerven even verwijderen) en heel lekker is. Bovendien is de 'wilde' spinazie een stuk beter te wokken dan de gewone, omdat déze niet zo tot pap wegslinkt.
Snelle salade: (wilde) spinazie; avocado; maïs; tomaatje; plakje zalm, garnaaltjes of rivier- kreeftenvlees; wàt er nog in de koelkast ligt en een dressing van ½el mosterd, scheutje azijn, lik honing (of ahornsiroop), wat gember-of mosterdpoeder, cayennepeper en (olijf)olie.
Snelle salade: (wilde) spinazie; avocado; maïs; tomaatje; plakje zalm, garnaaltjes of rivier- kreeftenvlees; wàt er nog in de koelkast ligt en een dressing van ½el mosterd, scheutje azijn, lik honing (of ahornsiroop), wat gember-of mosterdpoeder, cayennepeper en (olijf)olie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten