
Recept: 100g geitenboter luchtig kloppen met 75g cassonade en 1 flinke eetlepel (zelfgemaakte) vanillesuiker. Er 3/4 van een (klein) losgeklutst ei doorheen mixen, tot het ei geheel is opgenomen. Zeef 120g bloem boven het mengsel, met een mespunt zout, en roer dit goed door elkaar tot een egale massa. Een ingevette boterkoekvorm (Ø 18,5cm) vullen met het deeg, met een vork een patroon in de bovenkant trekken en de koek bestrijken met de rest van het ei. Ongeveer 15 tot 20 minuten bakken in het midden van een voorverwarmde oven van 175°C.
Smaak: boterkoekerig (gôh). Ruikt een beetje naar geitenkaas, maar smaakt daar niet naar. Wél een niet nader te bepalen, maar zeker niet onprettig nasmaakje...
Smaak: boterkoekerig (gôh). Ruikt een beetje naar geitenkaas, maar smaakt daar niet naar. Wél een niet nader te bepalen, maar zeker niet onprettig nasmaakje...



Ha ha! Sorry ;) Had wel willen zien hoe het patroon zich had gehouden na 't bakken.
BeantwoordenVerwijderen