Oké, dus ik ben jarig medio maart, maar aangezien ik het niet erg vind om ouder (want wijzer) te worden, kan ik me zo ongestoord richten op de dagen die aan de heuglijke dag voorafgaan. Feitelijk omdat deze dagen door mij gebruikt worden om een 'killing' taart te maken voor traktatie op het werk; en dat is één van mijn meest favoriete bezigheden van het jaar. Radio aan, deeg mengen, cake snijden en taart decoreren; ontspanning ten top. Uit de dubbel- dikke Bakencyclopedie diep ik een interessant recept op:

De gare cake wordt doormidden gesneden, besmeerd met boter- crème (vooruit dan maar) en belegd met abrikozen. Daaroverheen sprenkel ik enkele eetlepels Cointreau. Ongeveer een kwart van de stijfgeslagen slagroom eroverheen en bedekken met de tweede cakelaag.
Voor het decoreren heb ik geen vooropgezet plan; ik knal gewoon wat voorhanden is op de bovenkant. Hier een abrikoosje, daar nog een toefje, wat zilverparels. De maagdelijk witte taart ziet er meer uit als een paastaart dan de verjaardagstaart die het is, maar we doen het er maar mee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten