Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

01 maart 2010

FoodBlogEvent maart 2010:verjaardagsbuffet!

http://pic70.picturetrail.com/VOL1789/12933385/23014226/383544972.jpg
Het FoodBlogEvent (FBE) van februari (vegetarisch) is op briljante wijze georganiseerd door Ivonne en Femke van Excellent-eten.nl en zij geven voor maart zowaar het stokje door aan mij. Leuk! Dus nu ben ík schijnbaar de gastvrouw van een culinair evenement.... Nogal een promotie.

Het nieuwe FoodBlogEvent voor de maand maart:
Nou is maart de maand waarin ik verjaar en dat geeft steevast een hoop gerommel in de keuken hier. Hapjes maken, taarten bakken, bier koud zetten, genoeg wijn ontkurken en de hapjes klaarzetten. Wie zei dat overdaad schaadt?! Hoewel je op je verjaardag met al dat geregel trouwens nooit tijd lijkt te hebben om fijn met iedereen bij te praten. Dít jaar doe ik het dus hélemaal anders! En komt er een tafel langs de muur met hapjes: een BUFFET! Waar ruím voor het arriveren van de eerste gasten allerlei lekkers op gezet wordt, om daar de rest van de avond voor-de-pak te blijven liggen. Zodat ieder het zijne kan pakken. (Er is een rechaud, dus wárme hapjes kunnen óók). En het leek mij nou érg leuk als ik van jullie allemaal

een BUFFETGERECHT

mag verwachten voor op mijn gróte, nog lege tafel. Dus verzin en maak in deze aankomende maand maart een gerecht voor op mijn (virtuele) verjaardagsbuffet, zet de foto op je eigen weblog of stuur hem door naar mij. En dan kunnen we de 31e in samenvatting mijn verjaardag eens flink vieren. En heb ik hopelijk zelf ook eens tijd voor het feestje!


Hoe doe je mee aan het FoodBlogEvent?

Ten eerste: íedereen kan meedoen (graag zelfs)!

Verzin en maak een gerecht/hapje voor op de buffettafel. Plaats een foto van je creatie met het recept en een (korte) beschrijving op je blog en link naar dit bericht.

Plaats vervolgens een reactie onder dit bericht of reageer op de (naar bekende bloggers) verzonden email.

Zij die mee willen doen, maar geen (eigen) weblog hebben, gelieve een reactie op dit bericht achter te laten. Ik zal z.s.m. via email contact opnemen.

En datzelfde geldt voor diegenen die nog niet op de mailinglijst staan, maar daar wél op willen komen!

Stuur je buffetgerecht in vóór 30 maart 2010
(en dus alsjeblieft ook bloggen voor die datum)


Vorige thema's van het Nederlands FoodBlogEvent:
Februari 2010: Vegetarisch op Excellent-eten.nl
Januari 2010: Streekgerechten in Silkes Kookhoekje
December 2009: Lepel is voor Soep door Lekker Hapje
November 2009: Rock'n'Roll op Juuth.nl
Oktober 2009: Sabine kookt(e)! met Sugar & Spice
September 2009: Maaike kwam met ons in een Inmaakmania
Augustus 2009: vakantie
Juli 2009: Marjoke ordende Recepten voor een krappe beurs
Juni 2009: Gabriella was Creatief met aardappelen
Mei 2009: BBQ in de tuin van De Ruijsbroekjes
April 2009: Maaike van Kessel vierde Koninginnedag
Maart 2009: Koken met alcohol op Excellent-eten.nl
Februari 2009: "De culinaire reis naar het onbekende"
Januari 2009: Mr Ooijer blogt Familierecepten
December 2008: Cranberries uit De Keuken van Arden
November 2008: Pompoen in Edith's digitale keuken
Oktober 2008: Paddestoelen op Eetlog.nl
September 2008: Kruiden à la Bourgondie
Augustus 2008: Strand op Kokend Water
Juli 2008: Tour de France op eetlog.nl
Juni 2008: Picknicken met Bianca van Bourgondie

(update 31-03-2010)
Lees HIER hoe het feestje geweest is (round-up).

25 opmerkingen:

  1. Spannend! Leuk en uitnodigend ook zo'n lege tafel! (Nou, eh, dat klinkt onaardig maar dat was niet de bedoeling, ik vind t echt leuk).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe ook maar eens mee. En dan maar gelijk een heel buffet.
    http://www.culinette.nl/?p=434

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou Culinette, waar kun je beter mee beginnen dan met de organisátie van het buffet?! Dat zijn nog eens tips die je daar hebt en die ga ik eens lekker op mijn gemakje doorlezen. Leuk, dank je.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben ook in maart jarig, maar ben een stresskip als het op feestjes aankomt. Vier het dan ook al jaren niet meer.
    Heb dan ook geen eigen recepten, maar wel een blog met daarop dingen die me altijd erg lekker lijken. Misschien doe je er ideeen op.

    http://entertaininganytime.typepad.com/sparkling_ink/food/

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou, Irene, ideeën genoeg op je blog. Plus práchtige foto's ook! Het zou wel leuk zijn als je nog met een inzending komt, maar wij bloggers wachten af..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Anzj,

    ik zal eens goed gaan nadenken voor een ultiem buffetgerecht (of 2...3...).
    Je hoort nog van me!
    Groetjes Cecile(kooktvoorjou)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ow...miscommunicatie. De link is NIET naar een blog van mij. Dat dat even heel duidelijk is :)

    Was een link van een blog van iemand anders, maar omdat het er inderdaad altijd zo lekker en mooi uitziet, leek het me wel wat voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Kan ik ook aansluiten? Vandaag heb ik toevallig een gerecht gemaakt dat ook wel op je (nog) lege tafel past.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Natuurlijk, leuk. Erover bloggen en linken naar dit bericht. En kom eind maart even terug om het feestje mee te vieren..

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi, moet je zelf een recept verzinnen, of mag je ook een bestaand recept maken ?

    Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Een beetje originaliteit is natuurlijk nooit weg; maar gewoon iets maken wat je zelf súperlekker vindt, waarvan je denkt dat meer mensen hier kennis mee moeten maken, dat is ook altijd goed. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Anzj, ben benieuwd wat je ervan vindt. Is dit wat voor de virtuele (én echte) tafel? http://tasteofmatisse.web-log.nl/taste_of_matisse/2010/03/foodblogevent-v.html
    Eerste keer dat ik meedoe, maar net sinds 2 maart een jaar erbij vond ik dit wel leuk.
    Hoop dat jij het zo weet te regelen dat je zelf ook mee kan feesten op je verjaardag, veel plezier met een tafel vol geslaagde gerechten.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hierbij mijn deelname voor deze maand:

    http://silkeskookhoekje.wordpress.com/2010/03/12/294/

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hier een klassiek coleslaw receptje.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mijn inzending is een klassieker uit de franse keuken: Oeufs farcis aux anchois oftewel Gevulde eieren met ansjovis :-)

    http://www.de-ruijsbroekjes.com/?p=2808

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Pasteitjes voor Anzj!
    http://klarykoopmans.blogspot.com/2010/03/pasteitjes-voor-anzj.html

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Heerlijke Italiaanse broodjes voor bij het buffet !
    http://kvzkookblog.blogspot.com/2010/03/zelfgemaakte-focaccia.html

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ouch, wat een lege tafel... Werk aan de winkel!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hallo, dat gaat er allemaal lekker uitzien zeg! Ik hoop dat mijn Italiaanse brood http://watatenwijvandaag.blogspot.com/2010/02/stromboli.html
    ook op de tafel mag. Het heet stromboli omdat het de bedoeling is dat er, net als bij de vulkaan, vulling uit het brood stroomt.
    groetjes en smul ze allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Het kostte wat denkwerk maar mijn inzending is Pinchos Moruno. Handig van tevoren klaar te maken en zowel warm als koud te serveren. http://dailystuffandmore.blogspot.com/2010/03/anti-pasti-z.html

    BeantwoordenVerwijderen
  21. http://bakemyday.blogspot.com/2010/03/almond-paste-or-marzipan-cake.html

    Hoi Inge, een eenvoudige maar lekkere cake en wat andere suggesties!! (en Joepie ik ben het niet vergeten!)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Gestold verlangen van ei.
    Een mooi attractief hapje en weer eens wat anders dan een gevuld eitje (hoewel die het standaard wel heel goed doen op feestjes)
    http://www.ziltezee.com/2010/03/een-ei-is-geen-ei.html

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hierbij mijn inzending voor deze maand.

    http://www.maaikevankessel.nl/2010/03/24/quinoasalade-met-avocado-en-feta/

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hoi, op de valreep ook mijn bijdrage voor jouw feestelijke verjaardagsbuffet!
    http://kokenindebuurt.blogspot.com/2010/03/feestje-bij-mangerie.html
    Groetjes,
    Aranka

    BeantwoordenVerwijderen
  25. wat een heerlijk artikel! ik krijg spontaan zin om te koken!

    BeantwoordenVerwijderen