Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 december 2009

Stoofpeertjes

Derde Kerstdag betekent voor mij: de hele dag binnen hangen, in pyjama met een dikke trui erover. Radio2 zendt de Top2000 uit en er is tijd genoeg om de foto's van de afgelopen dagen te orde- nen. En te bloggen. Met een bord restjes voor mijn neus. Waarop ook twee overgebleven stoofpeertjes prijken.

Iedereen heeft wel een eigen familierecept voor peertjes en zo ik ook natuurlijk (hier). De draai hieraan, bestaat dit jaar uit een fles glühwein in plaats van 'gewone rooie' en bovendien maak ik stoof- peren in een jasje (waarbij het bovenste 1/3 niet is geschild). In conclaaf kan ik melden dat die glühwein voor herhaling vatbaar is en dat de peren voortaan weer als vanouds ontkleed op een schaal mogen pronken..

2 opmerkingen:

  1. Kan wel zijn (en kan ik me goed voorstellen maar eh het ziet er toch wel geweldig uit zo'n bolerootje aan!).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat dacht ik dus ook, maar trap er niet in! Veel minder lekker, zo'n taai schilletje.

    BeantwoordenVerwijderen