Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

09 december 2009

Citroengranité

Lekker koud zoetzuur 'crushed ice' van citroensiroop. Waarvoor ik de interessante zoete citroenen uit de toko gebruik (of feitelijk: 1 zoete citroen en 1 gewone). En helaas vergeet ik de schil góed te boenen alvorens deze met de zester te bewerken, zodat de granité een vervelend bittertje heeft. Wat mijn lief en zijn voetbalvriendje dan raar genoeg juist weer heel prettig vinden...

Recept:
Doe 1dl water en 75g suiker in een steelpan en breng aan de kook. Houd op getemperd vuur aan de kook tot de suiker volledig in de siroop is opgelost. Laat afkoelen. Rasp de (schoongeboende!!!) schil van 2 citroenen fijn en pers de citrusvruchten uit. Roer het citroensap en de citroenrasp door de siroop. Plaats het mengsel in een afgesloten bakje minstens 4 uur in de diepvries. Maak de granité voor serveren met een vork los (en eet met yoghurt).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen