Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 december 2009

Toko Dun Yong

Het is dan officieel wel geen supermarkt, maar met zijn drie etages tellende winkel (plús kelder) is Dun Yong ook nauwelijks meer een toko te noemen. Al staat dat dan nog in zulke grote koeienletters boven de ingang (Toko Dun Yong, Stormsteeg 9, A'dam).
Deze heerlijke winkel is om te beginnen ruim gesorteerd en inspire -rend, maar niet te vergeten óók brandschoon! Bij binnenkomst, op de begane grond, eerst veel potjes en flesjes. Tevens vind je hier de versafdeling, de kruiden en de diepvriezers. In de kelder serviesgoed en keukengereedschap; op de eerste verdieping (en tweede en derde?!) meubels en antiek. Chinese stijl, uiteraard. Maar ook voor boeken en muziek kom je niet tevergeefs naar de rosse buurt afzakken. Of is dit al 'Little Chinatown'?
In ieder geval is er nog meer fijn Aziatisch winkelplezier te beleven op de Zeedijk. Bij Hol Wha op nummer 89-91 zijn onder andere gróte (soep)pannen te koop en de China Town Supermarkt daar precies naast heeft bijv. blokjes kamfer liggen (€1). Weer tot jezelf komen doe je daarna in de niet te missen tem- pel.

Bij DunYong kocht ik 175g fenegriekpoeder (€1,50), papieren theezakjes (óók geschikt voor bouquets garnis), Hello Kitty stickers (voor het nichtje), geraspte palmsuiker, geroosterde kastanjes, 5spice poeder (€0,85) en een fruitmes met schede (€1,50; handig voor toekomstige picknicks).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten