Ik had er een tijd voor nodig, maar ik heb het er inmiddels hele- maal op: stoofschotels. Zacht smeuïg draadjesvlees door-en-door gaargestoofd in een rijke saus, die doortrokken is met de subtiele smaak van stukken groente en kruiden. Zoveel klassieke (familie)recepten. Zoveel combinaties mogelijk. Het sudderende gerecht, klaar te maken op een moment dat je er even tijd voor hebt, doet het hele (beneden)huis heerlijk geuren. De bereidingsduur komt niet op een minuutje meer of minder en de hoeveelheid is door toevoeging van een extra uitje of een onsje meer vlees eenvoudig uit te breiden. Eén grote pan stoofschotel voedt acht tot tien per- sonen (en beteken dus vier keer diner voor twee) en als je door het laatste restje wat meer groente hakt, kun er meestal zelfs nog een vijfde keer van eten.
Vandaag op tafel: boeuf bourguig- non. Aangebakken stukken vlees gaan met sjalotten, worteltjes en een halve fles rode wijn in een gietijzeren pan de oven in (met deksel). Na een uurtje of twee is het vlees diep roodbruin van kleur, waarna de saus nog verder ingekookt kan worden voor een intensievere smaak. Lekker, hoor. En dat restje wijn komt ook wel op...
Vandaag op tafel: boeuf bourguig- non. Aangebakken stukken vlees gaan met sjalotten, worteltjes en een halve fles rode wijn in een gietijzeren pan de oven in (met deksel). Na een uurtje of twee is het vlees diep roodbruin van kleur, waarna de saus nog verder ingekookt kan worden voor een intensievere smaak. Lekker, hoor. En dat restje wijn komt ook wel op...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten