Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 april 2008

Kippensticks

Mijn vriend gaat vandaag meedoen aan de Comrads Beach Run in Knokke, een sponsorloop voor het goede doel. Dat betekent voor hèm 5km joggen op zánd. En dat betekent voor míj een picknick voorbereiden. Want hoewel er een bbq gepland staat aan het eind van de dag, zijn we al vanaf 9.00u op pad. En bovendien wordt het prachtig weer vandaag.
Er is dus vocht nodig en daarvoor heb ik twee 0,5l pakjes yoghurtdrink en flesjes water in de diepvries liggen. Die fungeren als koelelementen én als dorslessers. Verder sugarsnaps (rauw, groen, zoetig, supergezond), worteltjes, volkoren eierkoeken en een restje bananenbrood (plus gevulde mini paprikaatjes en gevulde scholrolletjes). Én geroosterde kippenbrochetjes:

Hoewel ze verrukkelijk smaken (ook koud), zijn deze brochettes ongelooflijk snel en eenvoudig klaar te maken. Ingrediënten: (voorgekruide saté) kipfilet in stukjes, sesamzaadjes en (kant-en-klare) teriyakisaus. In het AH Kies&Kook schap vond ik prima saus. De kipfilet aan stokjes rijgen, roosteren op een hete grill(pan) of in een warme koekenpan met weinig vetstof, bestrooien met geroosterde sesamzaadjes en dippen in saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten