Wat maakt eten lekker? Een schijnbaar duidelijke vraag die op verschillende momenten in verschillende omstandigheden tot héél verschillende antwoorden kan leiden. Vanavond zou ik zeg- gen: "Eten is lekker als het met passie is klaargemaakt en liefdevol wordt gedeeld"!
Wanneer je na een vermoeiende werkdag neerploft in het eerste Iraakse restaurant van Gent, waar men volgens buffetformule serveert (mijn favoriete manier van tafelen), à volonté; en wanneer je er achter komt dat het restaurant pas sinds tien dagen geopend is en de meest vriendelijke gastvrouw die je ooit zult tegenkomen in een dergelijk etablissement, je bord wéér volschept (inderdaad; búffetrestaurant, maar ze is enthousiast en gedienstig en vertelt vol elan over de diverse schotels); wanneer de Iraakse koffie (de espresso-variant van Turkse koffie, gloeiendheet en heftigsterk, gekruid met kardamom) à €1,50 en de Iraakse thee (à €1,30) inclusief zijn bij een diner dat sowieso MAAR €10,00 PER PERSOON kost en je op de totale rekening van nog geen €30,00 met liefde 25% fooi geeft, omdat je je bijna schaamt omdat het zó zó goedkoop was, terwijl er duidelijk met zoveel aandacht voor het eten is gezorgd: dan heb je lékker gegeten. Uruk Restaurant, Sleepstraat 85, Gent.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten