Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

09 april 2008

Aldi de Luxe

Citaat: "Crème brûlée zonder gebruik van een grill of oven."
Van de Aldi. Voor weinig; dat wel.
Wat krijg je? Twee glazen schaaltjes met elk 97 gram roompudding (223kcal p.st., 13g vet) waarop een zakje gekaramelliseerde suiker à 3 gram (da's toevallig, dat 97 + 3 precies 100 gram is). Citaat: "Verdeel de inhoud van het bijgeleverde zakje gelijkmatig over de crème brûlée en laat in enkele minuten karamelliseren." (feitelijk is de pudding zonder de knapperige laag van suikerkaramel nog geen crème brûlée, maar enkel crème...!) Maar ontstaat er wel een knapperige laag van suikerkaramel? Nou, raar genoeg: ja. Maar het voelt toch een beetje alsof je een boterham eet van dat precies vierkante Amerikaanse witte fabrieksbrood; alsof je platgeslagen sinas drinkt met spuitwater; alsof je .. nou ja, alsof je met behulp van eieren gebonden room eet, met een suikerlaagje. En hoewel dit in theorie wel zo ongeveer de omschrijving is van crème brûlée, stel ik me er in de praktijk toch nèt iets anders bij voor!

1 opmerking:

  1. Huh? De suiker caramelliseert (wat een rotwoord trouwens) vanzelf? Ik bedoel zonder oven of grill...curieus...en eng!

    BeantwoordenVerwijderen