Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

06 april 2008

Bonensalade

Gedroogde bonen zijn een bron aan voedingsstoffen en bovendien koop je een zak vol voor weinig geld. En met zo'n zak voed je een léger mensen. Het enige wat die bonen vragen is enige planning en voorbereiding, want hoewel ík ze nooit de voorgeschreven nacht laat weken, is een kooktijd van 45 minuten tot een uur wél een noodzaak om de ronde rakkers opnieuw 'tot leven' te wekken.

Laatst aten we een voedzame maaltijd van restjes bonen uit de voorraadkast met de laatste sojabonen uit de diepvries (ik moet snel weer een keer nieuwe halen bij de Kam Yuen, want ze zijn GOED, die sojabonen!). Afgezien van de kooktijd is zo'n diner snel in elkaar gedraaid, ware het niet dat een bord met bonen een nogal droge hap is. Een lik pesto biedt uitkomst; of in dit geval: een flinke klodder tomatentapenade. Mét cherrytomaatjes die nèt even aangefruit waren ('tomatenbommetjes' noem ik die, omdat de smaak er bij de nog warme tomaatjes bijkans uitknalt). Al wat je dan nog nodig hebt is brood, en een soepje vooraf. Of je maakt een daadwerkelijke salade van de bonenschotel door de toevoeging van bladgroen.

1 opmerking:

  1. Yay! Je maakt deze salade dus met gekookte sojabonen? Ik heb een hele zak op te maken dus zo'n recept is nogal welkom :)

    BeantwoordenVerwijderen