Al wat je nodig hebt voor dit bijgerecht van broccoli is: broccoli, gelatine, dikke (Turkse of Griekse) yoghurt, een groentebouillontablet, en wat kruidig groen ter garnering (broccolicress, tuinkers, peterselie of basilicum,..). En dientengevolge zitten er nauwelijks calorieën in. Het is weer eens wat anders dan gestoomde broccoli, maar om heel eerlijk te zijn, vind ik het niet zo'n 'wonder' als in het recept staat vermeld en de lage temperatuur van de terrine lijkt mij ook niet zo goed bij broccoli te passen. Het is nogal veel moeite om een broccoliterrine te vervaardigen die -als puntje bij paaltje komt- uiteindelijk toch vooral naar koudgeworden gestoomde broccoli met een beetje zout smaakt...
Misschien zou deze lekkerder zijn (maar dat zal dan natuurlijk wel iets te maken hebben met de toevoeging van eieren en room):
Misschien zou deze lekkerder zijn (maar dat zal dan natuurlijk wel iets te maken hebben met de toevoeging van eieren en room):
Geen opmerkingen:
Een reactie posten