Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

05 februari 2009

Mozzarellasoep

Scroll down for the English version of this text.
Wat ik het liefst wil van de gerechten die ik maak, is dat ze een bepaalde 'wow' factor hebben. In de vorm van: 'wow, ik wist niet dat ik dat kon maken'; 'wow, dàt is apart' of 'daar kun je de blits mee maken, wow'. Deze soep heeft die factor op alle boven- staande 'wow' punten (in mijn ogen) én is ook nog eens súpersnel en goedkoop te maken:

Recept
Uitje fruiten in olijfolie, even verse basilicum mee laten smoren, afblussen met goed op smaak gebrachte bouillon (het mag wat zouter) en deze bouillon zeven. Eén mozzarellabol (genoeg voor een voorgerecht voor 3 personen) pureren mét aanhangend vocht en dit met de bouillon en een scheutje room verwarmen. Cherrytomaatjes over kommen verdelen, de soep eroverheen gieten en garneren met (ruim) verse basilicum.
Zacht, romig, smaakvol, licht, lekker.

I would like for the dishes that I make to have a certain 'wow' factor. Like 'wow, I didn't know I could màke that'; 'wow, thát is unusual' or 'leaving your guests all impressed wow'. This mozzarellasoup has all of the three above (I think so at least) and is furthermore quick and easy to make. And cheap.

Chop one onion and stir-fry over medium heat in some olive oil. When the onion is tender, add about a handful of fresh basil en cook for one minute. Deglaze with 3dl well flavoured vegetable stock en let simmer for 5 minutes. Sift, thus removing onion and basil from the broth. Puree one ball of mozzarella wíth its moist and warm this with the broth over a medium heat. Add a dash of light cooking cream and flavour with salt and peper to taste. Divide 100g of (red, yellow) cherry tomatoes over three soup bowls and pour the soup into the bowls. Garnish with fresh basil and serve. It's smooth, creamy, tasteful, light and good!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten