Even eierkoeken bakken is hartstikke snel gedaan, niet moeilijk en bovendien een stúk boterlozer (namelijk compleet boterloos) dan eender welk ander gebak maken. Niet zo heel lang geleden heb ik mijn eierkoekprimeur mogen beleven, maar vreemd genoeg waren díe koeken heel anders dan deze van vandaag. Mijns insziens is de enige verandering de toevoeging van maïzena (lees: aard- appelzetmeel bij gebrek aan maïzena) aan het beslag (en misschien de verhoudingen een beetje), maar dat dit zo'n groot verschil zou maken.... ?! Nou zijn deze ook érg lekker, hoor, maar het is nou eenmaal niet hoe ik wil dat mijn eierkoeken eruit zien. Ze zijn hélèmáál níet plakkerig en bovendien te knapperig - voor eierkoeken dan.
(update 04-08-2008)
Ik zit maar steeds te denken waar die eerste lichting (te lang in de oven gebakken en dus knapperige edoch enigszins droge) 'eier'koeken mij aan doet denken en dan vanmiddag weet ik het opeens: LIGA. Ik neem nóg een hap en, ja, inderdaad. Smaakt naar een eierige Liga. Hihi, ik heb zelf Liga gebakken. Nou nog kinderen en een dagje Efteling, en ik ben vertrokken....
Ik zit maar steeds te denken waar die eerste lichting (te lang in de oven gebakken en dus knapperige edoch enigszins droge) 'eier'koeken mij aan doet denken en dan vanmiddag weet ik het opeens: LIGA. Ik neem nóg een hap en, ja, inderdaad. Smaakt naar een eierige Liga. Hihi, ik heb zelf Liga gebakken. Nou nog kinderen en een dagje Efteling, en ik ben vertrokken....
maar ik zie die letters niet boven in
BeantwoordenVerwijderenJe kan het recept aanklikken (zie 'tip' rechtsboven op blog).
BeantwoordenVerwijderen