De zondagochtend brunch is voor ons toch een beetje hét moment voor pure zelfzorg en meestal komt er een waar koningsmaal op tafel. Omdat ik om 9.00u als eerste wakker ben, begin ik met het beslag voor pancakes en bedenk ik wat ik allemaal kan maken met blauwe bessen. In ieder geval worden blauwe bessen met een ongeveer gelijke hoeveelheid ahornsiroop in een steelpannetje tot bessensaus ingekookt, à la Nigella Lawson. Geen kunst aan en érg érg lekker op de pancakes:


Recept eierkoeken
Klop 2 eieren (M) met 100g suiker in ca. 10 minuten tot een dik schuimige romige massa die lichtgeel van kleur is. Zeef hier 100g bloem en 2tl bakpoeder boven en spatel dit door het eierschuim. Meng voorzichtig een flinke handvol gewassen en afgedroogde blauwe bessen doorheen en schep (of spuit) met enige tussenruimte hoopjes van het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de eierkoeken in 10 minuten goudgeel in het midden van een voorverwarmde oven van 180°C.


Geen opmerkingen:
Een reactie posten