Met een pak dessertrijst in de kast, kun je in een handomdraai een heel stel toetjes op tafel toveren en zo geschiede. Op het pak (Lassie) staat de droge rijst in melk gaar te koken en daar kan naar wens een in de lengte doorgesneden vanillestokje of gewoon zakje vanillesuiker aan toegevoegd worden.
Ik sudder enkel de rijst gaar en verdeel de brij daarna in tweeën. Door de ene helft meng ik gevijzelde anijsblokjes (al zoet genoeg van zichzelf) en de andere helft giet ik op fijngehakte chocolade (in een metalen kom), die daardoor in de rijst smelt. In kleine glaasjes om-en-om chocoladerijst, aardbeien en anijsrijst scheppen. Hopsakee, toetje klaar! En het is maar goed ook dat er kleine glaasjes zijn gebruikt, want máchtig (gôh, verrassing).
Ik sudder enkel de rijst gaar en verdeel de brij daarna in tweeën. Door de ene helft meng ik gevijzelde anijsblokjes (al zoet genoeg van zichzelf) en de andere helft giet ik op fijngehakte chocolade (in een metalen kom), die daardoor in de rijst smelt. In kleine glaasjes om-en-om chocoladerijst, aardbeien en anijsrijst scheppen. Hopsakee, toetje klaar! En het is maar goed ook dat er kleine glaasjes zijn gebruikt, want máchtig (gôh, verrassing).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten