Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 oktober 2009

Zomer-en heidehoning

Honing. Dat is één van die dingen die ècht goed moeten zijn. Niet van die met suiker- water aangelengde rotzooi en óók niet een mengeling van verschillende soorten (hoe verleidelijk ook, koop níet de goedkopere budgetpot!) Omdat échte púre honing van zichzelf goddelijk lekker is. En dus moet je zo je adresjes hebben...
Je kan natuurlijk naar de supermarkt gaan voor dure merkhoning (Langnese), maar als je geluk hebt zie je soms zo'n zelfgeknutseld bordje langs de weg staan: "Honing te koop". Ik koop mijn honing (als ik in de gelegenheid ben)bij nummer 42 op de Zutphenseweg, tussen Laren en Almen. Voor €3 heb je een potje zomer- honing (fris) en voor 2 euro meer loop je weg met een pot verrukkelijke, kruidige heidehoning.

Wist je trouwens dat honing alléén door bijen gemaakt kan worden en níet door mensen. En dat honing níet vergaat of beschimmelt; het kristalliseert alleen. Au-bain-marie verwarmen lost dit laatste probleem overigens zó weer op!

3 opmerkingen:

  1. Ben jij gek? Nee, man, dat zijn restjes honing door elkaar gemengd en desnoods aangelengd met suikerwater. GEEN vergelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is dat echte honing ik wil een paar potjes kopen hebje email of telefoon nummer

    BeantwoordenVerwijderen