Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

07 oktober 2009

Le Tanjia

Vanaf de onderliggende straat hadden we het aanlokkelijke met donkerhout omzoomde dakterras van restaurant Le Tanjia (14, Derb J'Didi-Hay Essalam, Marrakech) heus al wel gezien, maar het is pas als je uitgeput tussen de ruïnes van het uitgestrekte Paleis El-Badi in de brandende zon ligt te verdorsten, dat je de tranquille oase die in deze brasserie wordt geboden pas écht op waarde gaat weten te kunnen schatten.

Want het restaurant is wel duur. Zéker voor Marokkaanse begrip- pen, want hier worden Europese prijzen gehanteerd. Onze lunch inclusief drankjes (wél een uitgebreide lunch!) kostte bijna €100, maar ik zou zonder aarzelen zo wéér binnenstappen voor een precieze herhaling ervan.
Het restaurant imponeert al op de begane grond; waar je het half- duister binnenstapt, enkel doorbroken door blikgeslagen lampen. Wát is het hier MOOI. Zeer smaakvol Oriëntaals modern design. Je waant je werkelijk in '1001 nacht'. De wc is een verademing van hy- giëne na alle smog en rotzooi van de stad. Weggezakt in de dikke kussens heb je bijna je eigen koelie in de meer dan gedienstige bediening 'waiting on you hand and foot'. En laat de goodness dan maar komen:

Hier serveert men de veelgeprezen pastilla au lait (ktefa, 60MAD); een verrukkelijke opeenstapeling van Marokkaanse room, geplette amandelen en blaadjes ouarka, geparfumeerd met oranjebloesem, vlak voor het opdienen met afgekoelde melk overgoten. Ook een heerlijke pastilla paloma (130MAD) kan op tafel komen; 'n ronde pastei van filodeeg met gekruid duivenvlees en ei en bestrooid met een dikke laag poedersuiker en kaneel. Zoet en hartig in harmonie!

Maar de absolute tópper op tafel was mijn om-je-vingers-bij-af-te -likken-kon-ik-zoiets-thuis-maar-maken tajine met kip en honing (170MAD, €16). Zoete, stroperige honingkip met saffraan en geka- rameliseerde uien: een delicatesse in zichzelf. Ben je in Marrakech, loop dan voor je eerste avondmaaltijd line recta naar LeTanjia voor dit gerecht!! En bestel daarbij dan het assortiment van Ma- rokkaanse salades (110MAD): twaalf kleine bakjes met in elk een beetje van twaalf verschillende traditionele groentesalades en chutneys. Mjam, Mjam, Mjam!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten