Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

06 oktober 2009

Royal Air Maroc

We zijn terug uit Marokko en het was een ware ervaring. Aange- naam weer en genoeg culiositeiten om me mee te vermaken. Dat begon uiteraard al met het eten op de vliegreis heen, waarvan eigenlijk alleen het gesuikerde yoghurtje (van Chergui) er met smaak in ging (het ontbijt op de vliegreis terug was opmerkelijk goed).
En álles tijdens deze reis zou gesuikerd blijven; grote lof voor de Marokkaanse patisserie (de uitmúntende honingmillefeuille én verse amandelmelk van "Pâtisserie des Princes", Rue Bab-Agnaou, Marrakech; of de verschrikkelijk lekkere amandelspijsmuffin met lemoncurd van "Café Glacier Le Taxi", Avenue Prince Mohammed Abdelah, Marrakech). Het sponspannenkoekje dat elke ochtend werd geserveerd met vijgenjam zou ik er bijna voor hebben laten staan. En anders wel voor de vele dadelkramen, waarin gedroogde vruchten hoog opgetast lagen. Verder olijven en kruiden te kust en te keur. Maar ook openrioolmarkten (vonden ze zelf niet erg, maar ìk kon op een gegeven moment geen vliegen meer zien!), veel suikervettroep (voorverpakte fabriekscakejes) en 'spaghetti boula- nase' (het klonk slecht en zo smaakte het ook).

Verdere tips in Marrakech: "Vegan Earth Café" (Derb Zouak no.2, Riad Zitoun el Kedim) voor een groenterijke vegetarische maaltijd met verse jonge geitenkaas, de vriendelijkste bediening en héér- lijke verse sapjes (bietengembersap of komkommersinaasappel); "Mama Afrika" (Rue Oum Errabia) verrassend goede, belachelijk goedkope 'reggae'keuken met veel vis en salades, een relaxte sfeer en ook híer verse sapjes (avocadojus).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten