Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

08 oktober 2009

Sqala

Onderaan bij de parkeerplaats staan valetparkers de dikke merce- dessen weg te werken. En met een opgang die schrééuwt om een rode loper, zou je je af gaan vragen waarom je hier als gepeupel eigenlijk komt eten?! Maar er is ons bezworen (door de Trottergids weliswaar) dat Café Maure de Sqala (Boulevard des Almohades, Casablanca) één van de best bewaarde geheimen van de stad is. Ondanks het pretentieuze uiterlijk worden we inderdaad allerhartelijkst ontvangen, waarna we ons in de koelte van de sinaasappelbomen naast een murmelende fontein neer mogen vleien.
Hier worden verse sapcocktails (tevens in een proeferijtje met vier kleine glaasjes), vijf verschillende soorten muntthee (ze hebben óók gewone ongesuikerde kruidenthee!) en érg lekkere typisch Marokkaanse gerechten geserveerd. Plattelandsklassiekers zoals een tajine met geitenvlees gaan hier moeiteloos samen met mo- derne lekkernijen.

Toevallig is er recht voor onze neus een jongen jarig. Blijkt dat het voltallig personeel er zijn hand niet voor omdraait om ál het werk te laten liggen en driestemmig felicitaties te komen zingen.
Dát zegt ook meteen alles over de sfeer hier. Een hele ontspannen omgeving waar de bediening bijzonder hoffelijk is en je heerlijk in de openlucht kan eten. Zoals deze 'Caeser's Salad' (98MAD) die he- lemaal níets met Caeser heeft te maken, maar wél alles met vis. Zo rijkelijk gevuld dat ik met moeite slechts enkele blaadjes sla kon ontdekken tussen de gamba's, stukken paling en makreel. Ik had er niet eens een menukaart voor nodig, want bij de buurman zag ik al dat dít ook mijn lunch moest worden. En de vrouw die even later aan het tafeltje naast ons aanschoof, had ook maar één blik op mijn eten nodig om te weten wat ze wilde.

1 opmerking:

  1. Wat een leuke blog heb je. Zin om te linken?

    Liefs Bar

    BeantwoordenVerwijderen