In één keer goed recept voor gele room van meesterbanketbakker Cees Holtkamp. Uit zijn formidabele kookboek "De banketbakker".
Zachte, smeuïge vanilleroomvla met de lichtgele kleur van verse eierdooiers. En wat staan die zwarte puntjes uit een vanillestokje toch supersjiek! Deze banketbakkersroom vormt desgewenst een goede basis voor makkelijke botercrème.
In custardpoeder zit vaak nep vanille. Veel lekkerder om het te maken met meer dooiers (6 voor 500 ml melk volgens Michel Roux) en bloem of maizena (45 g) Methode is dan: dooiers met suiker kloppen, bloem daar doorheen kloppen, melk met vanille aan de kook en bij de eieren en weer terug op het vuur.
BeantwoordenVerwijderenOm te voorkomen dat je een vel krijgt: dun laagje poedersuiker over de room zeven, insmeren met wat boter of de folie direct op de room leggen.
Het vanille stokje laat ik er tot gebruik gewoon in zitten. Hoe meer vanille hoe beter :)
Goede tips, Willem
BeantwoordenVerwijderen