Dàt is nou nog eens wat je zegt: gevúlde erwtensoep. Bijna geen vocht te bekennen en dat is 'fine by me' want ik ben dól op dop- erwten (alle soorten, behalve die uit pot; blèh). Het vreemd- soortige 'Zweedse' broodje is een vondst uit de Auchan...
In een gewone pan op laag vuur in stukken gesneden góede worst (deze!!) laten smelten; het vuur hoger draaien en de worst in eigen vet aanbakken (of vet afgieten). Een gefruit uitje erbij, knoflookje, blokjes aardappel of wat dan ook. Kruiden niet vergeten (ik laat tegenwoordig bijna altijd een kaneelstok meetrekken) en afgieten met een vorm van bouillon: heet water en bouillonpoeder, -tablet of -vloeistof; of échte bouillon. Proeven! Op smaak brengen. Diepvrieserwten in de pan en uitlepelen over een bord met verse spinazie en zalm. I.e. maaltijd.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten