Maar mijn (nostalgische) klassieker is Guimauve. Wat? Guimauve!
Aan de guimauvemolen stond in ons geval een minder dan enthousiast guimauve'meneertje' die duidelijk de pest had in de hele dag guimauve hanteren. Want het kleurige plakspul zakt braaf van zijn plaats en dus mocht het meneertje, tussen het vormen en verkopen van de guimauvestokjes door, de molen draaien en de guimauve herplaatsen. Geen sinecure, als ik zijn chagerijnige gezicht moet geloven.
De guimauve komt in de smaken aardbei, citroen, pepermunt, banaan, viooltjes en tropical en kost €2,00 (1 smaak), €3,00 (2 smaken) of €4,00 (3 smaken). Het meneertje trekt de guimauve tot een dunne streng (die daarmee gaat glanzen), knipt één uiteinde af, wikkelt deze om een stokje en knipt de guimauve los.
En dan heb je je eigen suikerklei, die plakt en zakt zodra je 'm loslaat en glimt en glad aanvoelt als je erover wrijft. Zet er je tanden in en ze blijven spontaan vastplakken; en wanneer je je losrukt van de guimauve trek je alleen maar draden. Sabbelen onmogelijk. Je kan nog het beste 'happen en hopen'. Intrigerend, dus! De 'violette' is nog best goed, maar de 'citron' smaakt voornamelijk naar suiker, zoals ongetwijfeld alle 'parfums' naar suiker smaken...
Wat geweldig!Wij gaan dit jaar voor de tweede keer naar Lille.Vorig jaar hebben we de Kermis alleen niet gehaald.We hadden geen idee hoe we moesten lopen.Hopelijk vinden we het dit keer wel,want het klinkt heerlijk!!
BeantwoordenVerwijderen