Er lag nog zelfgemaakt 'bladerdeeg' in de diepvries, gekruid met kardemom, van de vorige Daring Bakers Uitdaging (ik bedoel dit) en met een restje amandelspijs en een viertal peertjes, ontstond de mogelijkheid om kruidige frangipanetaartjes te bakken:
De geschilde peren werden beetgaar gestoofd in een mengsel van witte wijn (fles inferieure bocht werd geopend en opgeschonken) en kruiden. Waarna het kookvocht, peerloos, tot de helft werd ingekookt. Uit uitgerold bladerdeeg werden driehoeken gesneden (ongeveer ter grootte van de peren), die met een vork werden ingeprikt en bedekt met een laag spijs. Elke peer werd in plakjes ingesneden richting steelaanzet, maar níet helemaal door- gesneden, zodat de peertjes mooi uitgewaaierd óp de spijs konden worden gelegd. En afbakken maar. Zoet, kruidig, noterig en luchtig met een sausje van ingekookte kruidenwijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten