Met recht bietjes, want deze kleine rode knolletjes van de Bioplanet zijn écht mini! Perfect eigenlijk om te poffen in de oven, met schil en al (want geef toe, om zulke kleintjes te schillen is véél te veel priegelwerk).
In een ovenschaal gaat een laagje olijfolie met 4 teentjes knoflook, ongepeld, en 400g doormidden gesneden rauwe krieltjes in de schil. Dan 3 laurierblaadjes, ½el gedroogde tijmblaadjes en ½tl gedroogde salie. Besprenkelen met nog wat olijfolie en wat balsamicoazijn, de boel een beetje door elkaar husselen en 20 minuten nèt onder het midden, de voorverwarmde oven van 180°C in. Hierna de góed schoongewassen rauwe bietjes erbij en nog een half uurtje terug de oven in (olijfolie toevoegen indien 'te droog'). De laatste 10 minuten gaan halve maantjes courgette en in dunne schijfjes gesneden, in de lengte gehalveerde ui erbij, waarna een geurig en goudbruin gebakken maaltje verschijnt. Wij aten dit met jonge slablaadjes, in ringetjes gesneden lente-ui en boven thee gestoomde zalm (je hebt wat gemist, E, maar voor woensdag staat een minstens zo indrukkend diner op het programma)...
In een ovenschaal gaat een laagje olijfolie met 4 teentjes knoflook, ongepeld, en 400g doormidden gesneden rauwe krieltjes in de schil. Dan 3 laurierblaadjes, ½el gedroogde tijmblaadjes en ½tl gedroogde salie. Besprenkelen met nog wat olijfolie en wat balsamicoazijn, de boel een beetje door elkaar husselen en 20 minuten nèt onder het midden, de voorverwarmde oven van 180°C in. Hierna de góed schoongewassen rauwe bietjes erbij en nog een half uurtje terug de oven in (olijfolie toevoegen indien 'te droog'). De laatste 10 minuten gaan halve maantjes courgette en in dunne schijfjes gesneden, in de lengte gehalveerde ui erbij, waarna een geurig en goudbruin gebakken maaltje verschijnt. Wij aten dit met jonge slablaadjes, in ringetjes gesneden lente-ui en boven thee gestoomde zalm (je hebt wat gemist, E, maar voor woensdag staat een minstens zo indrukkend diner op het programma)...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten