De Daring Bakers opdracht van deze maand wekt weinig enthousi- asme bij mij op. De uitdaging is gesteld door Lisa Michele van PSD&LD en het is de bedoeling dat we kruidig deeg waarin marsala is verwerkt, in rolvorm gaan frituren tot cannoli. Nou heeft ze er zèlf best wel iets mooi van weten te maken (hier), maar werkelijk?
The November 2009 Daring Bakers Challenge was chosen and hosted by Lisa Michele of Parsley, Sage, Desserts and Line Drives. She chose the Italian pastry Cannolo (Cannoli is plural), using the cookbooks "Lidia's Italian-American kitchen" by Lidia Matticchio Bastianich and "The Sopranos Family Cookbook" by Allen Rucker; recipes by Michelle Scicolone, as ingredient/direction guides. She added her own modifications/changes, so the recipe is not 100% verbatim from either book.
The November 2009 Daring Bakers Challenge was chosen and hosted by Lisa Michele of Parsley, Sage, Desserts and Line Drives. She chose the Italian pastry Cannolo (Cannoli is plural), using the cookbooks "Lidia's Italian-American kitchen" by Lidia Matticchio Bastianich and "The Sopranos Family Cookbook" by Allen Rucker; recipes by Michelle Scicolone, as ingredient/direction guides. She added her own modifications/changes, so the recipe is not 100% verbatim from either book.
Het deeg (125g bloem,15g suiker, ½tl cacaopoeder, ¼tl kaneel en ¼tl fijn zout met 1½el zonnebloemolie, ½tl appelazijn en 50ml marsala tot een homogene massa kneden) moet na een uurtje rusten héél dun worden uitgerold (moeilijk, want te elastisch), in rondjes uitge- stoken, om metalen cannolipijpjes worden gerold (wíe heeft die nou in de keukenla liggen?) en in hete olie worden gefrituurd.
Bij gebrek aan marsalawijn offer ik mijn goede Italiaanse notenli- keur (Nocino di Modena) op, wat in het eindresultaat überhaupt niet terug geproefd wordt. Ik gebruik mijn zester om de deeglapjes tot buisjes te rollen en gooi die tot twee keer toe gepassioneerd in het hete vet. Zonder zester (lees: cannolipijpje) worden de cannoli inderdaad niet mooi rond en hol (zie foto), maar wíe gaat er dan ook zijn keukengereedschap frituren? De frituurolie verbrandt snel door de vele kruimels die van het deeg loslaten en de hele keuken stinkt.
De cannoli zijn aan de droge kant, vrij vet en van zichzelf te smaak- loos. Je proeft wat kaneel en het koekje is een krokant knappertje, maar dat was het dan ook wel!
Bij gebrek aan marsalawijn offer ik mijn goede Italiaanse notenli- keur (Nocino di Modena) op, wat in het eindresultaat überhaupt niet terug geproefd wordt. Ik gebruik mijn zester om de deeglapjes tot buisjes te rollen en gooi die tot twee keer toe gepassioneerd in het hete vet. Zonder zester (lees: cannolipijpje) worden de cannoli inderdaad niet mooi rond en hol (zie foto), maar wíe gaat er dan ook zijn keukengereedschap frituren? De frituurolie verbrandt snel door de vele kruimels die van het deeg loslaten en de hele keuken stinkt.
De cannoli zijn aan de droge kant, vrij vet en van zichzelf te smaak- loos. Je proeft wat kaneel en het koekje is een krokant knappertje, maar dat was het dan ook wel!
Ik heb ze gemaakt en laten we het daar maar bij houden.
I made them, didn't love them and let's just leave it at that.
Misschien dat de deegjes beter uit de oven dan het frituurvet ko- men? Nou, dát wel, maar nog steeds aan de droge kant en daarbij als koekje véél te hard. Mogelijk nog bruikbaar als dessertcracker, belegd met uienchutney, in combinatie met een portje en een kaasje?
I thought these cookies would possibly be better coming out of an oven instead of the deep fryer. Which I tried. They were indééd better, but still too fatty and a tat tasteless. Maybe useable with onion chutney as a dessert cracker, combined with some red port and some good cheese?
I thought these cookies would possibly be better coming out of an oven instead of the deep fryer. Which I tried. They were indééd better, but still too fatty and a tat tasteless. Maybe useable with onion chutney as a dessert cracker, combined with some red port and some good cheese?
I'm sorry your results weren't as you hoped they'd be, but thanks so much for deep frying with me this month! I think your cannoli looks awesome..but taste IS what matters most :)
BeantwoordenVerwijderenI think your blister and warty cannoli looks fabulous sorry you didn't like them but the taste is the most important thing well done on this challenge maybe a little tweaking can help with the results. Cheers from Audax in Australia.
BeantwoordenVerwijderenDapper hoor dat je nog steeds enthousiast (?!) mee doet met de challenges. Ik mis het wel maar als ik dit lees denk ik mwah toch wel goed dat ik niet meer meedoe...
BeantwoordenVerwijderen