Kip cola: al dikwijls gemaakt en gegeten en elke keer weer een belevenis, niet in de laatste plaats omdat de marinade slechts uit feitelijk twee bestanddelen bestaat in plaats van de gebruikelijke kakofonie aan kruiden en specerijen. Slechts ketchup (welke andere dan Heinz?) en cola.
(update 24.05.2014)
Op The SimpleCookingChannel wordt eveneens 'kip cola' gemaakt. En wel zó makkelijk dat iedereen het kan namaken. Dunne kipfilets worden gegaard in cola, ketchup, barbecuesaus en honing. Érg erg lekker ook!! Vooral met wat meer groente ;)
Mangerie?! is een van de culinaire blogs die ik graag en vaak bezoek. Tot zover positief.
BeantwoordenVerwijderenNu even over die cola-kip.
Ik wilde mijn lief -die een dag hard geklust had- eens lekker Echt Manneneten voorzetten: lekker kluiven.
Ik vind mezelf geen zeurderig eter...maar dit gerecht vond ik echt niet prettig om te eten.
Ik heb het gemaakt met drumsticks.
Het leek alsof de zoetige colasmaak de dode dier-smaak van de kip accentueert-iets waar ik normaal, zeker bij kip, nooit last van heb als ik vlees eet.Het smaakte weeïg.
Het vlees werd niet knapperig maar bleef glad-vettig, oranje marinade druppelend.
Op naar het volgende gerecht- om dit culinair traumaatje te verwerken.
Oef; dat klinkt niet goed! Zo heb ik het zelf nog nooit gegeten.
BeantwoordenVerwijderen