Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

06 februari 2011

Stroopstoof

Zelfs mensen die onlangs geopereerd zijn (moi) zijn met enig door- zettingsvermogen goed in staat een heerlijke pan stoofvlees te ma- ken. Helemaal als er een vlamverdeler of sudderplaatje aanwezig is, zodat aanbranden vrijwel uitgesloten is én een mantelzorger die best wel even wat dingen in stukken wil snijden. Ikzelf kan daarna prima stukken riblappen (750g), met zout en peper bestrooid, in bruisende boter rondom aanbraden om er vervolgens 1 flinke gesnipperde ui, laurierblaadjes, jeneverbessen, foelie, verse tijm, 2el mosterd, 2el Luikse stroop met abrikozen en 250ml runder- bouillon aan toe te voegen. Op genoemd sudderplaatje mag de hele pan twee uur stoven (kan ik mooi rusten), waarna stukken pompoen (butternut squash) worden toegevoegd om nog een half uurtje mee te garen. Goed afkruiden en het hele huis ruikt lekker. Joepie: ik kan weer kóken!!

De krachtige volle smaak van rundvlees combineert zó goed met zachte zoete pompoen. De stoofschotel is pittig, kruidig en mals en eigenlijk smaakt het naar hele volle extra sterke zeer rijk gevulde (maar stevig ingekookte) rundvleesbouillon. Een hap is troostend als warme chocomel met slagroom en evenzo maagverwarmend. Mjam, mjam, tóprecept.

1 opmerking: