Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 februari 2011

Poffertjes met dadelsaus

Poffertjes, die eet je bijna altijd alleen op een braderie ofzo, als je een poffertjeskraam weet te spotten. Maar ze zijn net zo goed thuis te maken; al wat je nodig hebt is een (gietijzeren) poffertjespan (rommelmarkt), zo'n knijpfles voor het beslag (Hema) en een goed recept (internet). En wat lef (bij het omdraaien). Maar ik wil wel eens wat anders dan boter en suiker, dus ik draai een ingenieus dadelsausje in elkaar. Met munt. Omdat dadels van zichzelf al zo lekker zoet en plakkerig zijn:

Recept
Smelt 25g roomboter met 25g (bruine, of witte) basterdsuiker en 50ml water in een pannetje met dikke bodem en verwarm dit op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Snijd 50g dadels (ca. 4 grote Medjouls) in kleine stukjes en laat de saus 10 minuten op zacht vuur doorkoken (of tot de dadels in de saus gesmolten zijn). Snijd de blaadjes van 3 takjes verse munt fijn en roer dit door de saus. Serveren met warme (zelfgebakken) poffertjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen