Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 januari 2011

Doperwtensoep, zonder zalm (maar met knolselder en verse dille)

Uit een oude, hele oude Tip Culinair Magazine speciale dieetbijlage (januari 1995) vis ik een recept voor soep. Met dus een beperkt aantal calorieën. En, in mijn geval, óók een beperkte hoeveelheid zalm (in de vorm van 'geen' want uitverkocht in de supermarkt). Maar dat wil niet zeggen dat het geen lekkere soep kan worden. Integendeel. Zéker wanneer je allerlei groenterestjes (preigroen, een slap worteltje of twee, een uitgelopen ui en dito knoflook met de een broccolistronk en een maggiblokje) in een pannetje water trekt tot een snelle groentebouillon. Geroosterd (oud) brood met gesmolten kaas erbij (als tegenhanger voor al dat calorie-arme...) en presto: lunch!

1 opmerking:

  1. Ik moet zeggen dat jouw kommetje er stukken beter uit ziet dan die van de Tip!

    BeantwoordenVerwijderen